© Rootsville.eu

John-Paul McGee (UK)
tiltle: A Gospel Jazzical Christmas
music: Jazz
release date: 2023
promo: Jazz Promo Services
info artist: John-Paul McGee

© Rootsville 2023


Dr. McGee is assistent-leerstoel piano aan het Berklee College of Music in Boston en heeft gewerkt en opgenomen met een grote verscheidenheid aan seculiere en religieuze kunstenaars, waaronder Stevie Wonder, Cory Henry, Najee, Patti Labelle, Kim Burrell en The Clark Sisters. Hij was de pianist in de film A Question of Faith uit 2017.

Zijn eerdere opnames omvatten Gospejazzical, Vol.1 (2022). McGee's magische muzikale hybride biedt de juiste mix om de feestdagen op te fleuren in solo, duo, trio en kwartet configuraties. Het Caribische ritme van ‘Emmanuel’, de plechtige klanken van ‘The Manger Medley’ en ‘Mary Did You Know’ zijn suggestieve originele composities. Ze vullen de bekende kerstmelodieën als ‘Little Drummer Boy’ aan met de “Linus and Lucy” baslijn, de prachtige balladry van de Charlie Brown klassieker, “Christmastime is Here” en “Oh Holy Night.”

De andere ritmes van de cd variëren van de Quiet Storm-backbeat van ‘Jesus What a Wonderful Child’ en de rechttoe rechtaan 4/4 swing van ‘God Rest Ye Merry Gentlemen’ naar het voortschrijdende, gospel-gegroefde ‘Go Tell it on the Mountain’. McGee begon op vierjarige leeftijd piano te spelen. Hij studeerde piano en orgel bij wijlen Dr. Nathan Carter, behaalde zijn B.A. met een concentratie in pianospel van Bethune-Cookman College, een Masters of Art in Religion-graad van Liberty Universiteit en een doctoraat in de bediening met een concentratie in pastorale zorg en counseling van de interkerkelijke Theologisch Centrum.

Het Gospejazzical-geluid van John Paul McGee brengt vele muziekgenres samen voor de feestdagen

tracks:

1. Emmanuel
2. Have Yourself A Merry Little Christmas
3. Little Drummer Boy
4. Christmas Time Is Here
5. What Child is This
6. The Manger Medley
7. Jesus What a Wonderful Child
8. Oh Holy Night
9. Mary Did You Know
10. God Rest Ye Merry Gentlemen
11. Go Tell It on the Mountain

John Paul McGee - Piano/Vocals
Larry Wilson - Drums
Joel Powell - Bass
Patrick Arthur - Guitar
Wendi Henderson Wyatt - Vocals
Lori Williams - Vocal